Wednesday 21 November 2012

Játékos tablet a Microsofttól

A mostanában sokat emlegetett Microsoft Surface táblagép kimondottan játékok futtatására kialakított verzióján dolgozik a cég. Már Június óta szivárognak a különböző pletykák, ám mostanra már biztossá vált, a gép valóban létezik.


Tableten játékok?

Akár mennyire is furcsának hangzik az ötlet, nem lehetlen. A tablet PC-ket eddig többnyire internetezésre, vagy egyszerűbb irodai funkciók, alkalmazásokra használta a nagyközönség, ám a Microsoft ezen a téren is újítani kíván. Természetesen a gépet (mint ahogy monstanában divatos a Microsoftnál), az Xbox játékkonzol után Xbox Surface-nek keresztelték. A tablet felépítéséről még csak spekulációk vannak, vannak akik szerint egy nagy teljesítményű AMD processzor, valamint a gép számára kialakított memóriachipek lesznek benne, ám van akik inkább a hibrid Intel-lapra esküsznek.
Az viszont már teljesen biztos, hogy az Xbox Surface-en nem Windows fog futni, hanem egy sokkal egyszerűbb, játékok maximális teljesítményen való futtatására alkalmas operációs rendszer.


Ez tulajdonképpen mire is jó?

Természetesen meg lesznek az új táblagépen is az eddigi elengedhetetlen funkciók, mint a levelezés, vagy közösségi oldalak hozzáférése, a hangsúly a játékokon és szórakoztatáson lesz. Még nem tiszta, hogy pontosan milyen játékokra gondolt a Microsoft, hiszen ha belegondolunk, az olyan játékok amelyeket utazás vagy pihenés közben az érintőképernyőn pötyögtetünk, már eddig is léteztek bizonyos alkalmazások formájában.
Az eddigi hírek szerint, nem csak a konzol nevét csente el az új tábla, hanem kimondottan az Xbox 360 konzoljával összedolgozva újítja meg a játékélményt. Valószínűleg ez a Microsoft válasza a Nintendo nemsokára megjelenő WiiU konzoljára, ami hasonló technológiával (azaz egy érintőképernyős controllerrel) forradalmasítja a játékipart.



Pletyka és más semmi

Egyenlőre nincs sok megerősített tény az Xbox Surface-el kapcsolatban, sokan úgy gondolják nem lesz más, mint egy játékokkal megspékelt Surface tablet. Ezt cáfolja a tény, hogy a Microsoft tabletekről például hiányzik a milliónyi játékalkalmazás, amely a konkurens gépeken megtalálható. Ezt esetleg kiküszöbölheti a Windows 8 beépített szoftvershopja, de a cég még hivatalosan nem támogatja se nem cáfolja a pletykákat, úgyhogy kénytelenek vagyunk várni a csodagépre.


Forrás: Index Tech

No comments:

Post a Comment