Tuesday 9 October 2012

Xbox Music kísérheti a Windows 8-at

A Microsoft állítólag a Windows 8 megjelenésével egy napon szándékozik elindítani a vadiúj zeneszolgáltatását is, az Xbox Music-ot.


Zune alkalmazás, lejárt lemez?

A cég már régóta tervezi saját zeneszolgáltatását, a Zune-t felújítani, hiszen a remények ellenére nem lett olyan sikeres, mint a rivális cég hasonló szolgáltatása, az iTunes. Habár az alkalmazás több mint 11 millió letölthető zeneszámot tartalmazott mindössze 9,99 dollárért havonta, a felhasználók még sem voltak vele megelégedve, és újabb és újabb újítások és próbálkozások ellenére is a riválist választották.
A Zune-t teljes egészében fel fogja váltani az Xbox Music, és az eddigi regisztrációk automatikusat át lesznek konvertálva az új rendszerbe. A hírek szerint a szolgáltatás mindössze 9,99 dolláros havidíj fejében vehető majd igénybe, amihez tartozik egy ingyenes stream is.


A konzol sikerein lovagolva

A Microsoft a játékkonzolja sikerein felbuzdulva hozta meg a döntést, hogy erről legyen elnevezve az új szolgáltatásuk, és pontosan ezért is vár tőle hasonló sikereket. A felhő alapú szolgáltatás rögtön a megjelenésekor elérhető lesz Windows 8-on, Xbox 360 konzolon, és a cég saját telefonján, a Windows Phone-on, de a tervek szerint támogatni fogja az iOS rendszereket is.


Zene és még sok más

A 'Music', azaz 'zene' névre keresztelt alkamazás azonban nem kizárólag zenére lesz kihegyezve, hanem nagy valószínűséggel az eddig működő Xbox videó is bele fog olvadni az új szolgáltatásba, ami videók vásárlását és megosztását tette eddig lehetővé. Természetesen a zeneszámokat is hasonlóan meg tudjuk majd osztani, illetve a profilunkon feltüntetni.


Az Xbox Music a megosztás és letöltést mellett még tartalmazni fog egy olyan beállítást is, amely az általunk letöltött zenék és videónk nyomán új, még a fiókunkban nem létező előadőkat ajánl, valamit ezen keresztül akár playlisteket és remixeket is készíthetünk kedvenc zeneszámainkból, amelyeket természetesen a felhőben tárolhatunk.


A zenemegosztás jövője?

A Microsoft szóvivője, Don Mattrick, azt nyilatkozta, hogy az Xbox Music "mérföldkő a digitális zene egyszerűsítésében", többek között a cross-platform szolgáltatásait tekintve.

Az október 26-i indulás még nincs megerősítve, de a cég már most ígéri, hogy a szolgáltatás új élménnyel gazdagítja a zenehallgatást és megosztást. Hogy ez vajon elég lesz-e arra, hogy a felhasználók átálljanak az iTunes vagy Spotify használatáról az Xbox Music-ra, az csak a tényleges megjelenéskor fog kiderülni.

Forrás: ITcafé, IGN

No comments:

Post a Comment