Wednesday 26 September 2012

Instagram klónnal áll elő a Google

A Facebook sikerein felbuzdulva saját fotóalkalmazással tervez előrukkolni a Google saját közösségi oldalára, a Google+-ra.


Mi is az az Instagram?

Az utóbbi időben igen elterjedt Instagram nevű alkamzást szeretné replikálni a rivális cég, hiszen amilyen egyszerű, olyan népszerű lett a fiatalok körében. Az iPhone-ra fejlesztett alkamazás ugyanis nem áll többől, mint egy pár filter, valamint lehetőség, hogy az említett készülékkel készült fotóinkat pillanatokon belül megosszuk olyan közösségi hálókon mint a Twitter, Tumblr, valamint a közösségi oldalak császárának nevezett Facebook.
Az eredetileg Apple termékekre írt alkalmazást az utóbb említett Facebook 2012 Áprilisában szándékozott megvásárolni, amit a jogi herce-hurca után 2012 Szemptemberre sikerült is. A közösségi oldal vezetősége szándékozik megtartani az Instagram 13 főből álló fejlesztői csapatát, és az eddigihez hasonlóan önálló projektként szeretné fenntartani.


Fotóalkalmazás Google módra

Az cég műszaki vezérigazgató-helyettese a Google+ közösségi oldalon jelentte be, hogy ezen alkamazás riválisának titulált Snapspeed alkalmazásért felvásárolja a német gyökerű, de jelenleg Egyesült Államok központú Nik Software-t, amelynek nevéhez olyan programokat lehet kötni, mint Photoshop filterek, a Dfine, valamint a Color Efex. Az Instagram-hoz hasonlóan a Snapspeed-ben is pofonegyszerűen tudjuk képeinket módosítani, valamint különböző filtereket hozzáadni, mielőtt feltöltenénk a közösségi oldalakra. Az alkalmazás netovábbja, hogy akár Instragram-on keresztül is meg tudjuk vele osztani képeinket.


Hol próbálhatom ki?

A Snapspeed iOS-on érhető el (de készül az Android változata is), és a riválisával ellentétben nem ingyenes, hanem 4 euróba kerül. Felhasználóinak száma körübelül tizede az Instagram-énak, de az igen felhasználóbarát felülete miatt több mint 9 millióan használják, valamit az év alkalmazásának lett választva tavaly. 

A felvásárlás híre mellett, a Google arról is beszámolt, hogy a Google+-t havi rendszerességel látogatók száma elérte a 100 millió felhasználót, amiből 400 millió már frissített a közösségi oldal új verziójára, amiben a Snapspeed alkalmazás elérhető.

Forrás: ITcafé

No comments:

Post a Comment